• Nasz profil

• Lokalizacja

• Nasza szkoła mieści się we wsi Cierchy.

Cierchy to wieś leżąca w gminie Mniów, w północno - zachodniej części województwa Świętokrzyskiego. Wioska położona jest bardzo malowniczo w kotlinie między pasmami wzgórz porośniętych lasami mieszanymi. Najwyższymi spośród otaczających Cierchy szczytów są Barania Góra (426,5 m n.p.m.) oraz Góra Siniawa (448,8 m n.p.m.). Środkiem długiej doliny płynie maleńka rzeczka - Ciemnica - dopływ rzeki Bobrzy.

• Kilka słów o historii naszej szkoły...

• Szkoła Podstawowa w Cierchach istnieje od 1928 roku. Budowę budynku w którym odbywają się obecnie zajęcia rozpoczęto w 1972 roku. Rok szkolny 1973/1974 rozpoczęto w nowo wybudowanej szkole. Siedmiu nauczycieli edukowało 135 uczniów. Praca dydaktyczna, wychowawcza i opiekuńcza nad powierzonymi pedagogom dziećmi prowadzona jest do dzisiaj.

W 2009 roku rozpoczęto budowę nowej części szkoły w której mieści się sala gimnastyczna. Nowe skrzydło oddano do użytku w 2011 roku.

Nasza szkoła jest stale modernizowana i remontowana a sale lekcyjne wyposażane w nowoczesne sprzęty oraz pomoce dydaktyczne.

• Lorem ipsum dolor

• Morbi volutpat enim
        • Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum

• Placerat ipsum

• Aliquam congue fermentu

• Placerat ipsum

• Morbi volutpat enim

• Aliquam congue fermentu

• Kontakty

• Szkoła Podstawowa w Cierchach
      • 413 737 019
      • Cierchy 1 26 - 080 Mniów 26 - 080 Mniów Poland
      • Administratorem jest: Szkoła Podstawowa w Cierchach (Cierchy 1, 26 - 080 Mniów, tel. 413 737 019, e-mail: spcierchy@mniow.pl). Dane kontaktowe inspektora ochrony danych: e-mail: inspektor@cbi24.pl Dane będą przetwarzane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu kontaktowym. Podstawą przetwarzania danych jest zgoda osoby, której dane dotyczą, udzielona poprzez wyraźne działanie potwierdzające (tj. przesłanie wiadomości). Pani/Pana dane będą przetwarzane nie dłużej, niż jest to konieczne do udzielenia odpowiedzi, a po tym czasie mogą być przetwarzane do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń. Dane są ujawniane wyłącznie osobom upoważnionym przez administratora. Podanie danych jest dobrowolne, niemniej konieczne do tego, żeby odpowiedzieć na pytanie. Przysługuje Pani/Panu prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody, przenoszenia danych oraz wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
      • AE:PL-44117-70624-BGDIJ-26
    • Logowanie